Change a state of an entity while on transporter

General Simio discussions. THIS IS *NOT* A GOOD PLACE FOR SUPPORT QUESTIONS.
To limit spam this and all Public Forums have very limited ability to attach files. We recommend that support issues and more technical topics be initiated inside one of the Simio Insider (SI) forums below where you can attach your model and see example solutions. See above Welcome forum to join Simio Insiders.
Post Reply
npieters
Posts: 13
Joined: Wed Feb 24, 2016 8:27 am

Change a state of an entity while on transporter

Post by npieters » Tue Apr 19, 2016 10:32 am

Hello,

Is it possible to change the state of just the entities while they are on a transporter?
Because now i get an error when I put an add-on process to change the state of the entities going throug the node because simio tries to change the state of the transporter too.

Thanks for the help, would really appreciate it!

dsturrock
Simio Team Member
Posts: 1455
Joined: Thu Mar 13, 2008 12:35 pm
Location: Sewickley, PA USA
Contact:

Re: Change a state of an entity while on transporter

Post by dsturrock » Tue Apr 19, 2016 12:16 pm

Yes you can. You will need to look into the contents of the RideStation and access the entity there. Since you put this post in the public area where file cannot be attached, I can't share a model or screen shots, but the expression would look something like this:
Vehicle.RideStation.Contents.FirstItem.ModelEntity.Picture

FYI, the Simio Insiders forums are a much better place to post such requests.
Dave Sturrock
VP Operations, Simio LLC

npieters
Posts: 13
Joined: Wed Feb 24, 2016 8:27 am

Re: Change a state of an entity while on transporter

Post by npieters » Wed Apr 20, 2016 4:00 am

Dsturrock, i made a new topic in the simio insiders forum. Could you post a screenshot over there? Because i don't understand where to fill in this expression, it doesn't work in an "Assign step".

Post Reply