Simio
  • Problem with the seize of a vehicle

  • General Simio discussions. THIS IS *NOT* A GOOD PLACE FOR SUPPORT QUESTIONS.
    To limit spam this and all Public Forums have very limited ability to attach files. We recommend that support issues and more technical topics be initiated inside one of the Simio Insider (SI) forums below where you can attach your model and see example solutions. See above Welcome forum to join Simio Insiders.
General Simio discussions. THIS IS *NOT* A GOOD PLACE FOR SUPPORT QUESTIONS.
To limit spam this and all Public Forums have very limited ability to attach files. We recommend that support issues and more technical topics be initiated inside one of the Simio Insider (SI) forums below where you can attach your model and see example solutions. See above Welcome forum to join Simio Insiders.
 #4245  by afurlan
 Wed Jul 17, 2013 11:21 am
Hello, I have a problem in seizing a vehicle.
I have a vehicle that operates as both transporter and operator to some server. I need that this vehicle follow an entity during a process, operating to the server at which the entity is processed and transporting the entity from a server to the other one.
I have done this:
When the entity is generated it is directly sent to the first server. Here a process is started. First of all a process step seize the vehicle than an assign step in the same process increase the entity priority. This first process is add as add-on process when the server is processing. Another process release the vehicle at "after processing". in the output node on the server I set the option ride on vehicle. The same I do in the second server. In the vehicle option I set "Task selection" as highest priority and as "Ranking Rule": "Highest value" of the variable "ModelEntity.Priority".
At this point I expected that the vehicle follow the entity, but if a seocnd entity (with a smaller priority) arrives at the first server while the second server is processing, when the second server finishes to process the entity (with higher priority) and so the vehicle is released this come back to the first server instead of take up the entity at the output node to transport it to the next server. There are no output/input queue at the servers.
Is there somebody that can suggest me how to fix my model, it should be an easy task, but i'm stuck here and in hours i was not able to find a solution.
Tanks in advance for your dedication
Andrea Furlan